Gulasz z mięsem, dynią i ciecierzycą
Składniki
- puszka ciecierzycy
- 1/2 kg dyni
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 50 dag mięsa (u mnie udziec indyczy ale doskonale sprawdzi się również łopatka)
- 1 łyżka oregano
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ok 250 ml bulionu warzywnego
- 1-2 liście laurowe
- Pieprz, sól
- 1 łyżka oleju (u mnie olej kokosowy)
Składniki
- puszka ciecierzycy
- 1/2 kg dyni
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 50 dag mięsa (u mnie udziec indyczy ale doskonale sprawdzi się również łopatka)
- 1 łyżka oregano
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ok 250 ml bulionu warzywnego
- 1-2 liście laurowe
- Pieprz, sól
- 1 łyżka oleju (u mnie olej kokosowy)

Etapy przygotowania
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju aż nabierze złotego koloru. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek i smażymy jeszcze chwilę. Do garnka dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, bulion warzywny, przyprawy oraz pomidory. Gulasz dusimy na małym ogniu przez ok 1/2 godz. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię (możecie użyć mrożonej) oraz odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dusimy kolejne pół godziny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4198

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1009

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 467
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4198

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1009

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 467



Składniki
- puszka ciecierzycy
- 1/2 kg dyni
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 50 dag mięsa (u mnie udziec indyczy ale doskonale sprawdzi się również łopatka)
- 1 łyżka oregano
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ok 250 ml bulionu warzywnego
- 1-2 liście laurowe
- Pieprz, sól
- 1 łyżka oleju (u mnie olej kokosowy)
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju aż nabierze złotego koloru. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek i smażymy jeszcze chwilę. Do garnka dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, bulion warzywny, przyprawy oraz pomidory. Gulasz dusimy na małym ogniu przez ok 1/2 godz. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię (możecie użyć mrożonej) oraz odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dusimy kolejne pół godziny. Doprawiamy solą i pieprzem.