Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy, jednogarnkowy gulasz przygotowany na mięsie mielonym i z dużą liczbą warzyw. Przepis na danie dla całej rodziny pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2522
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5512
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2522
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5512
Składniki
Masło roztopić w dużym garnku. Wrzucić posiekane cebule. Po chwili dodać mięso. Przesmażyć. Dodać pokrojony czosnek. Dorzucić resztę warzyw – łodyżki selera posiekane w talarki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewki starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić oregano, papryką oraz solą. Przykryć i na małym ogniu dusić przez pół godziny.
Po tym czasie dorzucić ryż. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut. Zabielić śmietaną.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.