Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy, jednogarnkowy gulasz przygotowany na mięsie mielonym i z dużą liczbą warzyw. Przepis na danie dla całej rodziny pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3526
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74386
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3526
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74386
Składniki
Masło roztopić w dużym garnku. Wrzucić posiekane cebule. Po chwili dodać mięso. Przesmażyć. Dodać pokrojony czosnek. Dorzucić resztę warzyw – łodyżki selera posiekane w talarki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewki starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić oregano, papryką oraz solą. Przykryć i na małym ogniu dusić przez pół godziny.
Po tym czasie dorzucić ryż. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut. Zabielić śmietaną.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.