Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę się już zaczął, dlatego mam dla Was doskonałą, pyszna propozycje na obiad. Takiego gulaszu jeszcze nie kosztowałeś/aś, wypróbuj przekonaj się sam.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 305
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 305
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Składniki
1. Kapustę kroję bardzo drobno, marchew obieram ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję około 30 minut.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą, papryką ostrą oraz słodką, mieszam i dodaję do cebuli. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości mięsa. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie mięso z pieczarkami przekładam do kapusty. Dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.
3. Danie gotowe. 4. Smacznego