Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z papryką to propozycja na obiad w większym gronie. Wyśmienicie smakuje podany z kaszą. Gulasz z papryką to szybkie i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe.
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Wlewamy bulion, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy chili i kminek.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do potrawy. Gotujemy bez przykrycia ok 1 godz. Doprawiamy w miarę potrzeby, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Podajemy z ugotowaną kaszą.