Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką, pieczarkami i zielonym groszkiem. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i pieczarki, całość przełożyć do mięsa. Następnie na patelni podsmażyć paprykę. Mięso podlać około połową szklanki wody i dusić około 30-40 min. aż będzie miękkie. Wtedy dorzucić zarumienioną paprykę oraz zielony groszek i przyprawić do smaku. Gulasz wymieszać i dusić jeszcze 10 min.