Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką, pieczarkami i zielonym groszkiem. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457757
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 587
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457757
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 587
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i pieczarki, całość przełożyć do mięsa. Następnie na patelni podsmażyć paprykę. Mięso podlać około połową szklanki wody i dusić około 30-40 min. aż będzie miękkie. Wtedy dorzucić zarumienioną paprykę oraz zielony groszek i przyprawić do smaku. Gulasz wymieszać i dusić jeszcze 10 min.