Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2063
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2063
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mieloną słodką i ostrą papryką oraz mąką i podsmażyć na patelni. Gdy nabierze brązowego koloru, przełożyć mięso do garnka. Przygotowane mięso zalać około 1,5 – 2 litrami wody (odrobinę wody wylać na patelnię i „opłukać” ją, zbierając smaki ze smażenia, również dolać do gulaszu). Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 60-90min. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać podsmażone warzywa. W tym celu cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki w plastry. Na patelni podsmażyć warzywa. Zaczynając od cebuli, po chwili dodać paprykę, na końcu pieczarki. Gdy warzywa się zarumienią, dodać do mięsa. Gotować do miękkości. Całość doprawić solą, pieprzem, kminkiem, mieloną słodką i ostrą papryką oraz przecierem pomidorowym. Następnie zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Chwilę pogotować i ściągnąć z ognia.