Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 99
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i pieczarki, całość przełożyć do mięsa. Następnie na patelni podsmażyć paprykę. Mięso podlać wodą tak, aby przykryła całość i dusić około 30-40 min. aż będzie miękkie. Wtedy dorzucić zarumienioną paprykę i przyprawić do smaku. Na koniec mąkę rozprowadzić z 2-3 łyżkami zimnej wody i dodać do mięsa. Mieszając zagotować i dusić jeszcze 10 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.