Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
Grzyby namoczyć - najlepiej całą noc. Na oleju obsmażyć doprawione mięso ( w kostkę), cebulę i osuszone grzyby (wodę z ich moczenia zachować). Podlać wodą tak , by przykryć mięso , dodać ziele, liść laurowy i dusić ok.1 godz. mieszając i uzupełniając płyn. Gulasz zagęścić śmietana i mąka rozrobionymi w niewielkiej ilości wody- doprawić .
Na dno naczynia do zapiekania wysypać ryż , zalać gulaszem i posypać oscypkiem , zapiekać w temp. 190 st. ok 20 min.
Smacznego