Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pieczarkami i cieciorką

Gulasz z pieczarkami i cieciorką

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 920

Dodano:

Odsłon: 2420

Szybki, smaczny obiad dla zapracowanych

Składniki

  • 0.5kg mięsa gulaszowego np. wieprzowego
  • 30 dag pieczarek
  • puszka cieciorki ( ciecierzycy)
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek oleju
  • szklanka bulionu
  • łyżeczka majeranku, sól , pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na duże kawałki, oprószyć solą i przeprzem, odstawić na kilka minut. Oprószyćmąką, obsmażyć na oleju.
    Gdy mięso sie zrumieni dodać posiekaną cebulę, czosnek, zeszklić.
    Dodać pokrojone pieczarki. Zalać bulionem. Dodać cieciorkę.
    Dusić ok. 10-15 min. Na koniec można zagęścić mąką. Dodać majeranek.
    Podawać np z kaszą gryczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń