Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 808
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2392
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6559
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16944
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 808
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2392
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6559
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16944
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Wysmażyć na skwarki. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Do podsmażonych składników dodać mięso z indyka wcześniej umyte i pokrojone w średnią kostkę. Smażyć ciągle mieszając ok. 20 min.
Kostkę rosołową oraz przecier rozpuścić w gorącej wodzie. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, warzywa oraz bulion z przecierem. Dusić 15 min. ( do miękkości mięsa i warzyw ).
Gotowe danie doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką. Na koniec dodać śmietanę z mąką i zagotować 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym wg. przepisu. Życzę smacznego.