Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2617
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 674
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1984
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2617
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 674
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1984
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Wysmażyć na skwarki. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Do podsmażonych składników dodać mięso z indyka wcześniej umyte i pokrojone w średnią kostkę. Smażyć ciągle mieszając ok. 20 min.
Kostkę rosołową oraz przecier rozpuścić w gorącej wodzie. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, warzywa oraz bulion z przecierem. Dusić 15 min. ( do miękkości mięsa i warzyw ).
Gotowe danie doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką. Na koniec dodać śmietanę z mąką i zagotować 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym wg. przepisu. Życzę smacznego.