Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portorykański gulasz z plackami piwnymi
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Posolone, pokrojone w kawałki mięso z wieprza wrzucacie na rozgrzaną oliwę. Gdy mięso zarumieni się dorzućcie na patelnię czosnek, pietruszkę, pieprz mielony, cebulę pokrojoną w kostkę i sos pomidorowy. W między czasie zabierzcie się za przygotowanie ciasta na placki piwne. Mąkę, sól, cynamon, cukier waniliowy wymieszajcie ze sobą i dodajcie do mieszaniny piwa (porter) oliwy i jajka. Z powstałego ciasta smażycie piękne złociste placki. Gdy mięso jest już gotowe wykładacie na zarumienione placki. Smacznego!!!