Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portorykański gulasz z plackami piwnymi
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16140
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4924
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16140
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4924
Składniki
Posolone, pokrojone w kawałki mięso z wieprza wrzucacie na rozgrzaną oliwę. Gdy mięso zarumieni się dorzućcie na patelnię czosnek, pietruszkę, pieprz mielony, cebulę pokrojoną w kostkę i sos pomidorowy. W między czasie zabierzcie się za przygotowanie ciasta na placki piwne. Mąkę, sól, cynamon, cukier waniliowy wymieszajcie ze sobą i dodajcie do mieszaniny piwa (porter) oliwy i jajka. Z powstałego ciasta smażycie piękne złociste placki. Gdy mięso jest już gotowe wykładacie na zarumienione placki. Smacznego!!!