Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portorykański gulasz z plackami piwnymi
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2594
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2594
Składniki
Posolone, pokrojone w kawałki mięso z wieprza wrzucacie na rozgrzaną oliwę. Gdy mięso zarumieni się dorzućcie na patelnię czosnek, pietruszkę, pieprz mielony, cebulę pokrojoną w kostkę i sos pomidorowy. W między czasie zabierzcie się za przygotowanie ciasta na placki piwne. Mąkę, sól, cynamon, cukier waniliowy wymieszajcie ze sobą i dodajcie do mieszaniny piwa (porter) oliwy i jajka. Z powstałego ciasta smażycie piękne złociste placki. Gdy mięso jest już gotowe wykładacie na zarumienione placki. Smacznego!!!