Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z plackami piwnymi

Gulasz z plackami piwnymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 58

Portorykański gulasz z plackami piwnymi

Składniki

  • 400g szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • Natka pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz mielony
  • 150g mąki
  • Sól
  • piwo porter 250ml
  • Jajko
  • kieliszek oliwy
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z plackami piwnymi

Przygotowanie

  1. Posolone, pokrojone w kawałki mięso z wieprza wrzucacie na rozgrzaną oliwę. Gdy mięso zarumieni się dorzućcie na patelnię czosnek, pietruszkę, pieprz mielony, cebulę pokrojoną w kostkę i sos pomidorowy. W między czasie zabierzcie się za przygotowanie ciasta na placki piwne. Mąkę, sól, cynamon, cukier waniliowy wymieszajcie ze sobą i dodajcie do mieszaniny piwa (porter) oliwy i jajka. Z powstałego ciasta smażycie piękne złociste placki. Gdy mięso jest już gotowe wykładacie na zarumienione placki. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń