Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche pracochlonne, ale pyszne i pozywne. danie przygotowane z zoladkow i serc z kurczaka, z dodatkiem pieczarek i suszonego grzybka, na bazie bulionu warzywnego. jesli ktos lubi podroby, to polecam serdecznie w tej wlasnie wersji.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6471
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29708
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6471
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29708
Składniki
Podroby moczymy w zimnej wodzie, nastepnie dokladnie myjemy i oczyszczamy pod bierzaca woda. Z serduszek odcinamy brzydkie koncowki z tluszczem i zylkami. Nie trzeba kroic, jedynie zoladki mozna przepolowic. Tak przygotowane gotujemy w wiekszej ilosci wody wraz z spora iloscia soli ok. 10 minut. Wylewamy na durszlak, ponownie pluczemy pod bierzaca woda i dajemy do czystego garnka wraz z nowa woda. Dodajemy pietruszke i kawalek selera, kawalek pora, pare kawalkow suszonych grzybkow, ziele angielskie (3) i liscie laurowe (3), troche Kucharka, sporo pieprzu czarnego, troche majeranku i gotujemy okolo 1,5 godz. W miedzyczasie pieczarki i cebule obieramy, drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. takze w czasie gotowania gulaszu, dodajemy to do niego. Po ugotowaniu warzywa wyjmujemy, a gulasz zageszczamy zasmazka przygotowana z 1 lyzki maki i 1 lyzki masla. Gotujemy jeszcze 3 minutki ciagle mieszajac. Juz na talerzach doprawiamy dodatkowo pieprzem, Maggi i dajemy kleks smietanki. Smacznego.