Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziczyzna ma wyjątkowy smak i aromat. Dzikie zwierzęta jedzą aromatyczne leśne zioła, owoce i grzyby, a to wszystko ma wpływ na szlachetny smak ich mięsa. Sarnina jest bardzo delikatna, ale zarazem pełna aromatu lasu, dzięki naturalnym smakołykom którymi się żywiła, dlatego należy uważać z przyprawami. Do dziczyzny proponuję używać klasycznych przypraw takich jak sól morska, kolorowy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec, tymianek, majeranek, estragon oraz rozmaryn. Sos worcestershire jest również dobrym dodatkiem, gdyż jego korzenny smak doskonale harmonizuje się ze smakiem dziczyzny.
Gulasz:
Mięso kroimy w kostkę. Kawałki mięsa obtaczamy w mące. Mięso partiami obsmażamy na rozgrzanym maśle.
Do obsmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa. Chwilę smażymy. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, sól morską, pieprz oraz sos worcestershire. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Wlewamy passatę ,przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa.
Tak przygotowany gulasz najlepiej podawać w garnuszkach chlebowych.
Przepis na garnuszki chlebowe:
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-garnuszki-chlebowe-na-patencie,196248,ika1961.html
Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowała...
Odsłon: 7842
Taki tam domowy recykling :)
Odsłon: 1121
W poniższym przepisie prezentuję mój sposób na garnuszki chlebowe, które nie...
Odsłon: 419
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 260
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 30
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 33
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 130
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 489
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 473
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 260
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 30
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 33
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 130
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 489
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 473
Składniki
Gulasz: Mięso kroimy w kostkę. Kawałki mięsa obtaczamy w mące. Mięso partiami obsmażamy na rozgrzanym maśle. Do obsmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa. Chwilę smażymy. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, sól morską, pieprz oraz sos worcestershire. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Wlewamy passatę ,przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Tak przygotowany gulasz najlepiej podawać w garnuszkach chlebowych. Przepis na garnuszki chlebowe: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-garnuszki-chlebowe-na-patencie,196248,ika1961.html
Przepisy Dania główne
Dania główne
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym – pyszna i prosta w przygotowaniu
Dania główne
Makaron z cukinią i fetą
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym – pyszna i prosta w przygotowaniu
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 30
Makaron z cukinią i fetą
Pyszny lekki letni obiadek .Makaron z cukinią , fetą z dodatkiem pesto, pomid...
Odsłon: 43