Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z serc drobiowych"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
<strong>Przepis przysłała Mariola Wiśniewska z Legnicy
Serca umyj, oczyść. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu. Wrzuć serca, dodaj czosnek, posyp przyprawą uniwersalną, pieprzem ziołowym, ostrą papryką i majerankiem. Podsmaż ze wszystkich stron.
Podlej wodą, duś do miękkości (serca najlepiej smakują na ostro, dlatego jeszcze posyp je pieprzem i papryką). Mąkę rozrób z niewielką ilością wody. Dodaj do gulaszu, wymieszaj. Zagotuj. Przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie