Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z serc wieprzowych to pomysł tani, a zarazem bardzo smaczny i pożywny obiad. Można zjeść go z porcją ziemniaków, ulubioną kaszą albo z pieczywem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Składniki
Oczyść dokładnie serca (opłucz, usuń błony, żyłki, tłuszcz itd.) i pokrój w kostkę. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem i obiema sproszkowanymi paprykami. Odstaw na pół godziny.
Umyj grzyby i pokrój na kawałki. Możesz też wykorzystać grzyby suszone – wówczas namocz je przed pokrojeniem. Posiekaj drobno cebulę. Marchewkę obierz, przekrój wzdłuż na 4 części, a następnie – pokrój słupki na mniejsze kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na oleju cebulę z marchewką. Smaż, aż cebula się zeszkli. Dodaj na patelnię grzyby i czosnek. Smaż jeszcze przez chwilę, uważając, by czosnek się nie przypalił.
Dołóż na patelnię pokrojone serca i obsmaż przez 2-3 minuty. Zalej serca taką ilością bulionu, by znalazły się w całości pod jeg0 powierzchnią. Duś pod przykryciem przez około 30-45 minut – do miękkości serc. Co pewien czas zamieszaj zawartość patelni i dodaj odrobinę bulionu.
Dopraw gulasz majerankiem i solą. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora. Zamieszaj gulasz i duś jeszcze 1o minut.