Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej wspaniałe na jesienne popołudnia. Zdrowe, sycące i rozgrzewające. Idealnie rozbudza nasz organizm i pieści kubki smakowe. Przygotowanie expresowe !
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16701
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 389
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16701
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 389
Składniki
W garnku na oliwie (oleju kokosowym) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Imbir obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy do cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz wszystkimi przyprawami za wyjątkiem soli.
Gdy cebula się zeszkli dolewamy pomidory, wsypujemy soczewicę oraz dodajemy 3 szklanki wody. Gotujemy 20 minut a pod sam koniec dodajemy sól. Podajemy udekorowane pietruszką !