Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry. Można go serwować na obiad lub jako danie gorące.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Szynkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę . Doprawić papryką, solą i majerankiem. Podlać wrzącą wodą i dusić ok 0,5 godziny. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dusić kolejne 0,5 godziny. Gdy woda odparuje zrobi się pyszny sos, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem lub makaronem i ulubioną surówką. SMACZNEGO!