Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry. Można go serwować na obiad lub jako danie gorące.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Szynkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę . Doprawić papryką, solą i majerankiem. Podlać wrzącą wodą i dusić ok 0,5 godziny. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dusić kolejne 0,5 godziny. Gdy woda odparuje zrobi się pyszny sos, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem lub makaronem i ulubioną surówką. SMACZNEGO!