Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z szynki.

Gulasz z szynki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2415

Dodano:

Odsłon: 2177

Bardzo dobry. Można go serwować na obiad lub jako danie gorące.

Składniki

  • -Szynka wieprzowa - 1 kg
  • -Papryka czerwona - 1 łyżka
  • -Papryka świeża zielona lub czerwona - 1 szt
  • -Cebula - 1szt
  • -Majeranek - 1 łyżeczka
  • -Sól do smaku
  • -Olej - 1 łyżka
  • -Śmietana słodka - 50 ml
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę pokroić w kostkę.
    Obsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
    Dodać pokrojoną w piórka cebulę .
    Doprawić papryką, solą i majerankiem.
    Podlać wrzącą wodą i dusić ok 0,5 godziny.
    Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
    Następnie dusić kolejne 0,5 godziny.
    Gdy woda odparuje zrobi się pyszny sos, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

  2. Podajemy z ryżem lub makaronem i ulubioną surówką.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń