Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przeżyłam wstrząs po rozjaśnianiu włosów, a mianowicie dostałam silnego uczulenia nie dość że mnie wysypało to jeszcze spuchłam. Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i obiad również przygotowałam może nie za specjalny ale właśnie taki zażyczyła sobie córka, a że szynkę miałam to dość szybko gulasz przygotowałam. Za kaszą gryczaną nie przepadam, zaś córka jest w tej właśnie kaszy zakochana to mamusia jej ugotowała.
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Składniki
Przygotować szynkę, pokroić ją w kostkę dowolnej grubości. Następnie gdy już mamy pokrojoną szynkę w kostkę, posypać przyprawą do mięsa dodać olej i całość dokładnie wymieszać do połączenia się mięsa z przyprawą i olejem.
Przygotowane wymieszane mięso z przyprawą przełożyć na dużą patelnię i obsmażyć je na rumiany kolor ( można lekko nawet przypalić wtedy lepszy będzie sos ). Jak już jest ładnie podsmażone wlać 3,5 szklanki wody, dodać suszone warzywa, ziela angielskie, liść laurowy oraz posypać przyprawą z solą kto jaką lubi. tak przygotowane dusić pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu.
W czasie gdy mięso dusi się z warzywami przygotować surówkę z ogórka kiszonego. Cebulę pokroić w drobną kostkę lekko posolić i ściskać aby zmiękła, ogórki również pokroić w kostkę posypać pieprzem, dodać olej i całość wymieszać.
Jak już mamy surówkę przygotowaną. W międzyczasie sprawdzamy mięso na gulasz, gotowane - duszone na wolnym ogniu powinno być miękkie i woda powinna tak wyparować aby zrobił się sam w sobie sos ( my chcieliśmy rzadszy ale jak ktoś ma ochotę na gęstszy wystarczy dodać mąki i będzie bardziej gęsty ).
Tak przygotowane mięso na gulasz podałam tak jak pisałam na początku z kaszą gryczaną oraz surówką z ogórka kiszonego. Każdy taki gulasz może podać z czym ma ochotę czy z kaszą jęczmienną czy z ziemniakami, decyzja należy do was.