Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie mięso. Nietypowy smak nadaje jabłko połączone z cebulą.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 222
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 83
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3232
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 222
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 83
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3232
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę, oprószyłem przyprawami. Cebulę pokroiłem w piórka a jabłko w dużą kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokroiłem na grube talarki.
Na patelnię podlaną olejem dałem mięso i chwilę podsmażyłem do uzyskania kolorku. Przełożyłem ją do naczynia w którym będę dusić gulasz, następnie na tej samej patelni zarumieniłem cebulę i przełożyłem ją do mięsa. Patelnię po smażeniu zalałem wodą, chwilę ją potrzymałem na ogniu zgarniając wszystkie smaki pozostałe po smażeniu. Do mięsa dodałem pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalałem wodą z patelni zostawiłem do duszenia na około 1 godzinę. Gotowy gulasz zagęściłem łyżką mąki.
Mąkę wsypałem do słoika, dodałem zimnej wody oraz wywaru z patelni i łyżkę śmietany. Całość potrząsałem do wymieszania i wylałem do gulaszu. Chwilę mieszałem na małym ogniu, aż sos zgęstniał.
Na koniec posypałem siekaną natką pietruszki.