Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie mięso. Nietypowy smak nadaje jabłko połączone z cebulą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę, oprószyłem przyprawami. Cebulę pokroiłem w piórka a jabłko w dużą kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokroiłem na grube talarki.
Na patelnię podlaną olejem dałem mięso i chwilę podsmażyłem do uzyskania kolorku. Przełożyłem ją do naczynia w którym będę dusić gulasz, następnie na tej samej patelni zarumieniłem cebulę i przełożyłem ją do mięsa. Patelnię po smażeniu zalałem wodą, chwilę ją potrzymałem na ogniu zgarniając wszystkie smaki pozostałe po smażeniu. Do mięsa dodałem pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalałem wodą z patelni zostawiłem do duszenia na około 1 godzinę. Gotowy gulasz zagęściłem łyżką mąki.
Mąkę wsypałem do słoika, dodałem zimnej wody oraz wywaru z patelni i łyżkę śmietany. Całość potrząsałem do wymieszania i wylałem do gulaszu. Chwilę mieszałem na małym ogniu, aż sos zgęstniał.
Na koniec posypałem siekaną natką pietruszki.