Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie mięso. Nietypowy smak nadaje jabłko połączone z cebulą.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę, oprószyłem przyprawami. Cebulę pokroiłem w piórka a jabłko w dużą kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokroiłem na grube talarki.
Na patelnię podlaną olejem dałem mięso i chwilę podsmażyłem do uzyskania kolorku. Przełożyłem ją do naczynia w którym będę dusić gulasz, następnie na tej samej patelni zarumieniłem cebulę i przełożyłem ją do mięsa. Patelnię po smażeniu zalałem wodą, chwilę ją potrzymałem na ogniu zgarniając wszystkie smaki pozostałe po smażeniu. Do mięsa dodałem pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalałem wodą z patelni zostawiłem do duszenia na około 1 godzinę. Gotowy gulasz zagęściłem łyżką mąki.
Mąkę wsypałem do słoika, dodałem zimnej wody oraz wywaru z patelni i łyżkę śmietany. Całość potrząsałem do wymieszania i wylałem do gulaszu. Chwilę mieszałem na małym ogniu, aż sos zgęstniał.
Na koniec posypałem siekaną natką pietruszki.