Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z szynki w sosie własnym.

Gulasz z szynki w sosie własnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 3036

Dodano:

Odsłon: 2485

Gulasz z szynki w sosie własnym podany z kaszą i groszkiem konserwowym jest dobrym pomysłem na obiad.

Składniki

  • -Szynka wieprzowa - 1 kg
  • -Cebula - 1 szt
  • -Sól, pieprz, papryka ostra
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z szynki w sosie własnym.

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką ostrą.

  2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę mięso i podsmażyć.

  3. Mięso podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie.

  4. Można podawać z kaszą lub ziemniakami i buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń