Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to pyszna potrawa którą można wykorzystać na kilka sposobów podania. Z ziemniakami, kaszą,plackami,czy pyzami. Zawsze smakuje wspaniale. Dziś zapraszam na mój przepis na gulasz
Patelnia,deska do krojenia, nóż, miseczka, łopatka drewniana.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20933
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1085
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4284
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20933
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1085
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4284
Składniki
Mięsko oczyścić i pokroić w średnia kostkę. W miseczce mieszam olej,ocet winny i przyprawy. Taka mieszanka zalewam mięso, dokładne mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Następnego dnia mięso wrzucam na patelnię i smażę na dużym palniku ok 15 minut. Zmniejszam palnik i duże mięso 30 minut. Cebulę i paprykę kroje w kostkę,marchewkę w talarki a czosnek ścieram na drobnych oczkach i wszystko dodaje do mięska. Dodaje koncentrat pomidorowy i duszę jeszcze 30 a 40 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Wodę mieszamy z mają i wlewamy na patelnię. Kiedy sos się zagotuje i zgęstnieje można go ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Taki gulasz lubimy najbardziej