Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to pyszna potrawa którą można wykorzystać na kilka sposobów podania. Z ziemniakami, kaszą,plackami,czy pyzami. Zawsze smakuje wspaniale. Dziś zapraszam na mój przepis na gulasz
Patelnia,deska do krojenia, nóż, miseczka, łopatka drewniana.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Mięsko oczyścić i pokroić w średnia kostkę. W miseczce mieszam olej,ocet winny i przyprawy. Taka mieszanka zalewam mięso, dokładne mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Następnego dnia mięso wrzucam na patelnię i smażę na dużym palniku ok 15 minut. Zmniejszam palnik i duże mięso 30 minut. Cebulę i paprykę kroje w kostkę,marchewkę w talarki a czosnek ścieram na drobnych oczkach i wszystko dodaje do mięska. Dodaje koncentrat pomidorowy i duszę jeszcze 30 a 40 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Wodę mieszamy z mają i wlewamy na patelnię. Kiedy sos się zagotuje i zgęstnieje można go ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Taki gulasz lubimy najbardziej