Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to pyszna potrawa którą można wykorzystać na kilka sposobów podania. Z ziemniakami, kaszą,plackami,czy pyzami. Zawsze smakuje wspaniale. Dziś zapraszam na mój przepis na gulasz
Patelnia,deska do krojenia, nóż, miseczka, łopatka drewniana.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Składniki
Mięsko oczyścić i pokroić w średnia kostkę. W miseczce mieszam olej,ocet winny i przyprawy. Taka mieszanka zalewam mięso, dokładne mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Następnego dnia mięso wrzucam na patelnię i smażę na dużym palniku ok 15 minut. Zmniejszam palnik i duże mięso 30 minut. Cebulę i paprykę kroje w kostkę,marchewkę w talarki a czosnek ścieram na drobnych oczkach i wszystko dodaje do mięska. Dodaje koncentrat pomidorowy i duszę jeszcze 30 a 40 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Wodę mieszamy z mają i wlewamy na patelnię. Kiedy sos się zagotuje i zgęstnieje można go ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Taki gulasz lubimy najbardziej