Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z wieprzowej szynki, podany z ziemniakami polanymi sosem oraz z podsmażanymi buraczkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Składniki
Na początku myjemy buraki i gotujemy do miękkości, u mnie gotowały się około 1 godziny. Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzami do smaku. W między czasie gotujemy bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Usmażone mięso wraz z cebulą i papryką dodajemy do gotującego się bulionu. Całość gotujemy około 30 minut do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzami, zagęszczamy mąką i jeszcze gotujemy kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na wiórki obrane buraki. Starte buraczki smażymy na patelni na maśle. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzami. Gulasz podajemy z polanymi sosem ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!