Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z szynki wieprzowej podany z ziemniakami i marynowanymi papryczkami cherry.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4432
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4432
Składniki
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę i czosnek kroimy, lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem, doprawiamy majerankiem i pieprzem i dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 4 szklanki wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw. Gdy mięso z cebulką będzie miękkie dodajemy do garnka z bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką, zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy ziemniaki. Podajemy na gorąco, ziemniaki polane sosem i z papryczkami cherry. Smacznego !!!