Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26169
Dodano: 28.01.2020
Odsłon: 232
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę i czosnek kroimy, lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem, doprawiamy majerankiem i pieprzem i dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 4 szklanki wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw. Gdy mięso z cebulką będzie miękkie dodajemy do garnka z bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką, zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy ziemniaki. Podajemy na gorąco, ziemniaki polane sosem i z papryczkami cherry.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 28 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszny obiad:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ziemniaki z mięsnym sosem!1 Kto głosował? | Odpowiedz