Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny gulasz z udźca z indyka z papryką to świetna propozycja na obiad najlepiej smakuje z ryżem.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1610
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1610
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Składniki
Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, posyp przyprawą do indyka odstaw.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebule i chwile podsmaż, następnie dodaj mięso z indyka i czosnek przeciśnięty przez praskę . Wszystko razem wymieszaj i smaż do zrumienienia mięsa .
Dodaj przyprawy ziele, liście i pieprz w ziarenkach. Papryki umyj, usuń pestki i pokrój w paski, dodaj na patelnie, wymieszaj i smaż około 5 minut. Następnie całość zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości mięsa. Na koniec zagęść gulasz mąką i dodaj śmietanę. W razie potrzeby dopraw do smaku .
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko. Smacznego .