Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z wątróbki drobiowej ma swoich wielbicieli i przeciwników. Ci drudzy powinni spróbować pikantno-korzennego wariantu rodem z kuchni południowoafrykańskiej.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Przygotuj marynatę z oliwy, sosu sojowego, octu winnego, czosnku, pieprzu kajeńskiego, goździków, cynamonu, imbiru i cukru muscovado. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolity sos.
Umyj wątróbkę i dokładnie oczyść ją z błonek. Pokrój na kawałki. Zamarynuj wątróbkę i odstaw na 3-4 godziny do lodówki.
Pokrój drobno cebulę. Zeszklij na oleju z dodatkiem płatków chili. Dodaj sparzone, obrane ze skórki i dość drobno pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Duś przez kilka minut. Następnie dodaj wino i duś na wolnym ogniu do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą.
Na osobnej patelni podsmaż wątróbki na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju. Smaż przez około 1-2 minuty z każdej ze stron. Połącz wątróbki z sosem pomidorowym. Wymieszaj. Duś jeszcze przez kilka minut.
Podawaj gulasz z wątróbki drobiowej ze świeżym pieczywem. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki.