Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z wątróbki drobiowej ma swoich wielbicieli i przeciwników. Ci drudzy powinni spróbować pikantno-korzennego wariantu rodem z kuchni południowoafrykańskiej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Przygotuj marynatę z oliwy, sosu sojowego, octu winnego, czosnku, pieprzu kajeńskiego, goździków, cynamonu, imbiru i cukru muscovado. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolity sos.
Umyj wątróbkę i dokładnie oczyść ją z błonek. Pokrój na kawałki. Zamarynuj wątróbkę i odstaw na 3-4 godziny do lodówki.
Pokrój drobno cebulę. Zeszklij na oleju z dodatkiem płatków chili. Dodaj sparzone, obrane ze skórki i dość drobno pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Duś przez kilka minut. Następnie dodaj wino i duś na wolnym ogniu do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą.
Na osobnej patelni podsmaż wątróbki na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju. Smaż przez około 1-2 minuty z każdej ze stron. Połącz wątróbki z sosem pomidorowym. Wymieszaj. Duś jeszcze przez kilka minut.
Podawaj gulasz z wątróbki drobiowej ze świeżym pieczywem. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki.