Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiną"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
W dużym garnku podsmaż na oleju pokrojoną cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodaj paprykę w proszku i smaż chwilę.
Mięso umyj, oczyść. Pokrój w kostkę i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i smaż mięso, aż się lekko zarumieni. Przełóż do garnka z przyprawami. Zalej połową litra wody. Dodaj pokrojoną marchewkę, czosnek, listek, ziele i pieprz. Duś pod przykryciem dwie godziny, podlewając wodą. Pod koniec duszenia dodaj sól i łyżkę masła. Podawaj z natką pietruszki i ziemniakami.
Czas: około 3 godziny.
Wypróbuj
By uzyskać cienkie, duże plastry wołowiny na roladki, pokrój mięso na kawałki o szerokości ok. 3 cm. Każdy natnij tak, jakbyś chciała przekroić go na 2 cieńsze plastry. Nie przecinaj do końca. Rozłóż plaster i zbij na płasko. W ten sposób kawałek będzie cienki i szeroki.Źródło: Dobry Tydzień