Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 451
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 451
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Składniki
1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni. Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości. Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę. Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.