Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 173
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3431
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 173
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3431
Składniki
1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni. Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości. Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę. Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.