Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 52
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20517
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 52
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20517
Składniki
1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni. Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości. Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę. Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.