Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 461
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 461
Składniki
1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni. Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości. Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę. Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.