Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiny na winie"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Wołowinę pokrój na kawałki. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, seler naciowy na cząstki. Marchewki pokrój na grubsze plasterki, ogórki w paski.
Mięso obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Przełóż do garnka. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przełóż do mięsa. Posyp ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Dodaj papryki, marchewki, seler naciowy, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotuj pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec gotowania do gulaszu dodaj ogórki konserwowe i przecier pomidorowy. Duś jeszcze ok. 10 minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie