Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiny na winie"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Wołowinę pokrój na kawałki. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, seler naciowy na cząstki. Marchewki pokrój na grubsze plasterki, ogórki w paski.
Mięso obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Przełóż do garnka. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przełóż do mięsa. Posyp ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Dodaj papryki, marchewki, seler naciowy, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotuj pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec gotowania do gulaszu dodaj ogórki konserwowe i przecier pomidorowy. Duś jeszcze ok. 10 minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie