Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że nie każdy lubi podroby. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Można je wykorzystać do gulaszu, zupy, farszów.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5064
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5064
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Składniki
Mięso płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy, czyścimy z ewentualnych twardych błonek. Możemy pokroić na mniejsze kawałki co polecamy gdyż szybciej są miękkie. Do garnka dajemy tłuszcz ( wg uznania : smalec, margaryna, olej ) wrzucamy przygotowane żołądki. Smażymy przez 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę i pieprz. Dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 min. W garnuszku mieszamy mąkę z 1/2 szklanki wody. Można dodać do tego 3-4 łyżki mleka lub śmietany. Kiedy żołądki są już miękkie zagęszczamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą. Całość zagotowujemy. Gulasz z żołądków drobiowych możemy podać z kaszą jęczmienną, pure z ziemniaków, grubym makaronem a nawet z plackami ziemniaczanymi.