Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy w wykonaniu gulasz z żołądków, a do tego aromatyczny sos, ziemniaki i surówka. Idealny pomysł na obiad.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 40
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 40
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Oczyścić, wypłukać żołądki i przełożyć na patelnię. Dolać wodę i przyprawy oprócz soli. Gotować pod przykryciem 1 godzinę aż zrobią się miękkie. Następnie 10 minut redukujemy wywar.
Hartujemy śmietanę gorącym wywarem i dosypujemy mąkę, wszystko mieszamy w słoiku. Całość wylewamy na patelnię i mieszamy. Dodajemy sól do smaku. Sos należy zagotować i mieszać 3 minuty aż zgęstnieje. Gotowe !!!