Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy w wykonaniu gulasz z żołądków, a do tego aromatyczny sos, ziemniaki i surówka. Idealny pomysł na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Oczyścić, wypłukać żołądki i przełożyć na patelnię. Dolać wodę i przyprawy oprócz soli. Gotować pod przykryciem 1 godzinę aż zrobią się miękkie. Następnie 10 minut redukujemy wywar.
Hartujemy śmietanę gorącym wywarem i dosypujemy mąkę, wszystko mieszamy w słoiku. Całość wylewamy na patelnię i mieszamy. Dodajemy sól do smaku. Sos należy zagotować i mieszać 3 minuty aż zgęstnieje. Gotowe !!!