Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką

Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 584

Dodano:

Odsłon: 361

Ten gulasz świetnie nadaje się jako danie do pracy, które można potrzymać spokojnie do drugiego dnia. Wedle uznania można dodać do niego również kawałki podsmażonego mięsa, jednak w wersji wegetariańskiej też Wam zasmakuje.

Składniki

  • 600g ziemniaków, umytych, obranych i pokrojonych w mniejsze części
  • puszka czerwonej fasolki konserwowej – odsączona z zalewy
  • 450g mrożonego groszku
  • 300g pieczarek, obranych i pokrojonych w mniejsze kawałki
  • 400 ml rosołu warzywnego
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól, czerwony pieprz, czarny pieprz
  • sól, czerwony pieprz, czarny pieprz
  • małe opakowanie śmietanki 12%
  • łyżka mąki pszennej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W dużym garnku rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente.

  2. Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką by był gęstszy. Doprawiamy solą, czerwonym pieprzem oraz natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 lutego 2018 Takie jedzonko, że łyżkę można postawić, to ja lubię :D
Pyszne i pożywne, super :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń