Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten gulasz świetnie nadaje się jako danie do pracy, które można potrzymać spokojnie do drugiego dnia. Wedle uznania można dodać do niego również kawałki podsmażonego mięsa, jednak w wersji wegetariańskiej też Wam zasmakuje.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 334
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1758
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17129
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 334
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1758
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17129
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente.
Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką by był gęstszy. Doprawiamy solą, czerwonym pieprzem oraz natkę pietruszki.