Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten gulasz świetnie nadaje się jako danie do pracy, które można potrzymać spokojnie do drugiego dnia. Wedle uznania można dodać do niego również kawałki podsmażonego mięsa, jednak w wersji wegetariańskiej też Wam zasmakuje.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1889
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 317
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 747
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17190
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1889
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 317
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 747
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17190
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy masło i podduszamy pieczarki z odrobiną soli i czarnego pierzu. Gdy będzie już lekko podsmażona wrzucamy ziemniaki i chwilę podsmażamy. Dolewamy rosół i gotujemy aż ziemniaki będą al dente.
Do wpół miękkich ziemniaków wrzucamy mrożony groszek i gotujemy aż oba warzywa będą miękkie. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolkę i dokładnie mieszamy. Powstały sos zaprawiamy śmietaną oraz mąką by był gęstszy. Doprawiamy solą, czerwonym pieprzem oraz natkę pietruszki.