Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydajne ;) i smaczne danie na zimowy obiad.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 150
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 150
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Mieso pokroic w nieduza kostke, obsypac maka, obsmazyc na rozgrzanym oleju - tak, aby bialko sie scielo. Mieso przelozyc do gara + zlac sos. Dusic ok. 1 godz., podlewajac woda. Na rozgrzanym oleju podsmazyc marchew w talarkach, dodac poszatkowana kapuste i cebule w piorkach. W miedzyczasie w piekarniku rozgrzanym do temp. ok. 180 st.C. nagrzac papryke (w calosci) tak, aby popekala skorka, ktora zdejmujemy. Pokrojona papryke dodac do warzyw, a nastepnie wszystkie warzywa +przyprawy do miesa. Dodac smietane i pomidory, dusic wszystko jescze ok. 20 minut.
Swoj gulasz serowalam z kasza jeczmienna albo z ziemniakami.
Smacznego! 20.01.2010