Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie męska zupa wzbogacona aromatycznymi ziołami...idealna na Dzień Taty ;-)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w dużą kostkę.Wrzucić do garnka na mocno rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.1 cebulę pokroić w piórka,pieczarki w półplasterki i dodać do mięsa.Wsypać 2 łyżeczki soli,pieprz, ostrą paprykę i zalać wszystko wodą.Gotować około 1,5 do 2 godzin.Następnie dodać pokrojoną paprykę,pomidory obrane ze skóry i ziemniaki.Posiekać zioła i wrzucić do zupy.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć 1 posiekaną cebulę,wsypać 2 łyżki mąki i dalej zasmażać.Przełożyć zasmażkę do gulaszowej i chwilę gotować.Doprawić do smaku przyprawami.
SMACZNEGO