Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na inną odmianę Gyros? Znakomite danie obiadowe z pieczonymi ziemniakami, warzywami i kurczakiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków.
2. Kalafior cały kroimy w plastry i układamy na ziemniakach, solimy. Pieczemy pod przykryciem 30 minut w 180 °C.
3. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. Prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do mięsa dodajemy pokrojone w paski papryki oraz w pokrojone w kostkę ogórki.
5. Majonez mieszamy z ketchupem i smarujemy upieczone warzywa.
6. Na sosie układamy mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
7. Chwilę zapiekamy do rozpuszczenia się sera. 8. Gotowe. 9. Smacznego.