Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na inną odmianę Gyros? Znakomite danie obiadowe z pieczonymi ziemniakami, warzywami i kurczakiem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 79
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 66
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 97
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 79
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 66
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 97
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków.
2. Kalafior cały kroimy w plastry i układamy na ziemniakach, solimy. Pieczemy pod przykryciem 30 minut w 180 °C.
3. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. Prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do mięsa dodajemy pokrojone w paski papryki oraz w pokrojone w kostkę ogórki.
5. Majonez mieszamy z ketchupem i smarujemy upieczone warzywa.
6. Na sosie układamy mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
7. Chwilę zapiekamy do rozpuszczenia się sera. 8. Gotowe. 9. Smacznego.