Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników naleśników. Wyjątkowy sposób przygotowania ciasta na naleśniki i nie banalne wnętrze sprawia, że nie przejdziesz obojętnie. Naleśniki według tego przepisu są zdecydowanie najlepsze.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając łyżką wlewam stopniowo mleko. 2. Ciasto porcjami wylewam na rozgrzany olej i smażę naleśniki. 3. Kapustę pekińską drobno kroję. Ogórek obieram, kroję kostkę, papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, dodaję odlaną z zalewy kukurydzę, doprawiam pieprzem oraz solą i dokładnie mieszam
4. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Pieczarki myję, kroję w plasterki, łączę z mięsem, wszystko smażę około 10 minut.
5. Majonez, jogurt przekładam do naczynia, czosnek obieram, przeciskam przez praskę, wsypuję sól oraz pieprz i mieszam
6. Rozkładam naleśniki, każdy smaruję ketchupem, nakładam mięso z pieczarkami. 7. Na mięsie układam warzywa, smaruję sosem.
8. Naleśniki składam w kopertki, układam w naczyniu i ponownie smaruję sosem czosnkowym. 9. Przed podaniem 10 minut zapiekam w rozgrzanym piekarniki w 180°C.
10. Gotowe. 11. Smacznego.