Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 466
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14158
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6082
Pychota. Polecam.
Odsłon: 466
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14158
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6082
Składniki
Rybę doprawić solą (dosyć dużo) i pieprzem, skropić wyciśniętym sokiem z cytryny, marynować przez ok. 1 godziny.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać, a następnie obsypać obficie halibuta.
Rybę gotować na parze przez ok 15 min.
Smacznego !!! Podawać z ulubionymi dodatkami, ja najbardziej lubię z marchewką, cukinią i brukselką. Przepis znajdziesz na moim profilu (https://smaker.pl/przepis-dwukolorowy-dodatek,117047,pelen-brzuszek.html)