Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.
Halibut na parze
Składniki
- Halibut świeży lub mrożony 3 dzwonki
- Sól
- Pieprz
- Pieprz cytrynowy
- Cytryna 1 szt.
- Koperek 1 pęczek
- Pietruszka natka 1 pęczek
Składniki
- Halibut świeży lub mrożony 3 dzwonki
- Sól
- Pieprz
- Pieprz cytrynowy
- Cytryna 1 szt.
- Koperek 1 pęczek
- Pietruszka natka 1 pęczek
Etapy przygotowania
Rybę doprawić solą (dosyć dużo) i pieprzem, skropić wyciśniętym sokiem z cytryny, marynować przez ok. 1 godziny.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać, a następnie obsypać obficie halibuta.
Rybę gotować na parze przez ok 15 min.
Smacznego !!! Podawać z ulubionymi dodatkami, ja najbardziej lubię z marchewką, cukinią i brukselką. Przepis znajdziesz na moim profilu (https://smaker.pl/przepis-dwukolorowy-dodatek,117047,pelen-brzuszek.html)
Przepis w Waszym wykonaniu (6)
Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 1409
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 1409
Składniki
- Halibut świeży lub mrożony 3 dzwonki
- Sól
- Pieprz
- Pieprz cytrynowy
- Cytryna 1 szt.
- Koperek 1 pęczek
- Pietruszka natka 1 pęczek
Rybę doprawić solą (dosyć dużo) i pieprzem, skropić wyciśniętym sokiem z cytryny, marynować przez ok. 1 godziny.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać, a następnie obsypać obficie halibuta.
Rybę gotować na parze przez ok 15 min.
Smacznego !!! Podawać z ulubionymi dodatkami, ja najbardziej lubię z marchewką, cukinią i brukselką. Przepis znajdziesz na moim profilu (https://smaker.pl/przepis-dwukolorowy-dodatek,117047,pelen-brzuszek.html)
Bardzo smaczna ryba, z nutką cytryny jest jeszcze lepsza -:)
Pysznie, zdrowo i pożywnie <3
Pychotki.
I TO JEST TO CO LUBIĘ.
Musi być pyszny <3