Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54162
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 511
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5443
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54162
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 511
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5443
Składniki
Płaty ryby umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i rozetrzeć na miazgę. Każdy kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, połączyć z cebulą i jabłkiem, dobrze wymieszać. Resztę oliwy zmieszać z octem winnym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę. Kawałki ryby smażyć na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Halibuta podawać z sałatką, frytkami i cząstkami cytryny. Danie ładnie wygląda udekorowane świeżym estragonem.