Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna ryba na piątkowy obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112792
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 226
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112792
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 226
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 633
Składniki
Sos: pomidory przekroiłem na pól, oczyściłem z nasion i zmiksowałem, dodając porcjami oliwę i ocet. Przyprawiłem solą i pieprzem. Salsa: posiekałem obrane fenkuły, pomidory, oliwki i bazylię. Dodałem kapary, oliwę i ocet, przyprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Wstawiłem do lodówki przykryte folią. Filety przyprawiłem solą i pieprzem, polałem oliwą wymieszaną z octem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, kilkakrotnie w tym czasie odwracałem. Po wyjęciu z marynaty osuszyłem, posypałem z jednej strony posypałem mąką. Na blaszce wyłożyłem pergamin, wstawiłem do piekarnika na 15 minut ( piekarnik rozgrzany do 200 stopni C ). Gorący papier posmarowałem olejem, ułożyłem na nim filety ( mąką do dołu ) , zapiekałem 20 minut. Upieczone ryby podałem w sosie, posypane posiekaną bazylią, z dodatkiem salsy.