Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny, lekki, smaczny. Dla wszystkich, którym znudziła się soja.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Obieramy surowego selera i trzemy na tarce (średnie oczka). Na takich samych oczkach ścieramy surowe marchewki. Namaczamy grzyby we wrzątku (jeśli to będą pieczarki to nie trzeba), odcedzamy po 20 minutach i drobno kroimy. Dodajemy sól, pieprz, dowolne przyprawy (ja dodaję zioła prowansalskie), jajka i taka ilość bułki tartej, aby uzyskać konsystencję zbliżoną do konsystencji masy na kotlety mielone. Formujemy kotleciki i smażymy (osobiście lubię je przygotowywać na parze, ale ja jestem ekstremalna :))
Bułki dzielimy na pół i podpiekamy w piekarniku. Wyciągamy, smarujemy sosami, nakładamy warzywa, kotleta i ser (jeśli ktoś chce).
Smacznego!!!