Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 449
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2629
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 449
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2629
Składniki
Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w talarki a czosnek drobno posiekać.
Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyprawić. Smażyć przez około 10 min
W międzyczasie pokroić w kostkę 1 cm schab i wrzucić na patelnię. Całość podsmażać 15-20 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
Całość przerzucamy do garnka. Dodajemy ciecierzycę, pokrojonego w kostkę pomidora, sos pomidorowy, dolać bulion warzywny.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 min.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki