Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w talarki a czosnek drobno posiekać.
Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyprawić. Smażyć przez około 10 min
W międzyczasie pokroić w kostkę 1 cm schab i wrzucić na patelnię. Całość podsmażać 15-20 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
Całość przerzucamy do garnka. Dodajemy ciecierzycę, pokrojonego w kostkę pomidora, sos pomidorowy, dolać bulion warzywny.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 min.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki