Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 848
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 848
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Składniki
Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w talarki a czosnek drobno posiekać.
Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyprawić. Smażyć przez około 10 min
W międzyczasie pokroić w kostkę 1 cm schab i wrzucić na patelnię. Całość podsmażać 15-20 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
Całość przerzucamy do garnka. Dodajemy ciecierzycę, pokrojonego w kostkę pomidora, sos pomidorowy, dolać bulion warzywny.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 min.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki