Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańska tortilla fasollada"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż posiekaną cebulę i podlej ją wodą. Dodaj fasolę, pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i papryczkę oraz koncentrat pomidorowy.
Duś na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec dopraw je solą i pieprzem.
Na plackach rozłóż umyte liście sałaty, plastry pomidora i przygotowany farsz fasolowy.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp nim wierzch tortilli. Podawaj zwinięte w rulony.
<strong>Przepis nadesłała: Renata Pyzik</strong>Źródło: Kurier TV