Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki "Kuchnie Świata" - Gordona Ramsaya a klopsiki polecam są bardzo smaczne mnie najlepiej smakują z pieczywem ale podawałam również z makaronem spaghetti.
Mały ząbek a często potrafi sprawić problem przy obieraniu,a wystarczy mały t...
Odsłon: 3104
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 31
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11935
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1171
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 861
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 31
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11935
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1171
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 628
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 861
Składniki
W misce mieszamy mięso z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, ser i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy jajka. Dokładnie mieszamy. Lepimy małe kuleczki. Układamy na talerzu, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok.30 minut, by nieco stwardniały.
W między czasie przygotowujemy sos. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zezłocenia. Zwiększamy ogień i wlewamy wino. Dusimy aż odparuje nam mniej więcej połowa, i dodajemy posiekane pomidory z puszki, wodę oraz cukier. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na niewielkim ogniu ok 15 minut.
Gdy sos nam się dusi, w między czasie na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy schłodzone klopsiki i smażymy ok 5min, często przewracając, aż się równomiernie zrumienią. Usmażone przekładamy do sosu i dusimy ok. 15 minut, aż mięso się ugotuje.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Pyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aroma...
Odsłon: 7
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 24