Do góry

Dania główne Przepis na:

Hiszpańskie medaliony na jarzynce

Hiszpańskie medaliony na jarzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie medaliony na jarzynce"

Składniki

  • 80 dag polędwiczki wieprzowej
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzyw po hiszpańsku
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki śmietany 30 proc
  • olej do smażenia Przyprawy: sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku i kroję w grubsze plastry. Lekko rozgniatam je dłonią, nacieram z obu stron pieprzem i solą. Na patelni mocno rozgrzewam kilka łyżek oleju.

  2. Wkładam medaliony i na dużym ogniu krótko obsmażam je z obu stron. Przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam.

  3. Zamrożone warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Doprawiam dołączoną do opakowania mieszanką przypraw.

  4. Obsmażam na chrupiąco, odcedzam nadmiar płynu, który się wytworzył.

  5. Warzywa przekładam do mięsa. Naczynie (bez przykrywania) wkładam do piekarnika rozgrzanego do 170 st. na 20 min. W tym czasie pieczarki i cebulę obieram. Cebulę siekam, pieczarki kroję w kosteczkę.

  6. Na łyżce oleju szklę cebulę, dodaję grzyby.

  7. Przyprawiam solą i pieprzem, duszę do miękkości. Dodaję śmietanę. Sosem polewam gotowane danie.

  8. ok. 40 min

  9. Porcja zawiera ok. 390 kcal

  10. Kosztuje ok. 4 zł

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń