Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja i moje ulubione danie. Gorąco polecam
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1483
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1483
Składniki
1. Ugotować Al-dente makaron tagliatelle 2.Cukinie i marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie paski 3. W garnku podgrzać oliwę z oliwek 4. Dodać 1 szafran i poczekać aż puści aromat 5.Dodać startą marchewkę 6. Dusić 5 minut 7. Dołożyć startą cukinię 8. Podlać masłem klarowanym i dusić przez 5 minut 9. Dołożyć drugi szafran oraz stopniowo makaron 10. Dodać sól pieprz miód i trochę papryk słodkiej i ostrej 11. Pokroić łososia na 3 części przyprawić papryką słodką i ostrą pieprzem i solą skropić cytryną 12. Osobno usmażyć łososia na oliwie z oliwek po około 5 minut z każdej strony 13. Przełożyć makaron na talerz i dodać łososia z kawałkiem cytryny