Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja i moje ulubione danie. Gorąco polecam
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9853
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1622
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9853
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1622
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
Składniki
1. Ugotować Al-dente makaron tagliatelle 2.Cukinie i marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie paski 3. W garnku podgrzać oliwę z oliwek 4. Dodać 1 szafran i poczekać aż puści aromat 5.Dodać startą marchewkę 6. Dusić 5 minut 7. Dołożyć startą cukinię 8. Podlać masłem klarowanym i dusić przez 5 minut 9. Dołożyć drugi szafran oraz stopniowo makaron 10. Dodać sól pieprz miód i trochę papryk słodkiej i ostrej 11. Pokroić łososia na 3 części przyprawić papryką słodką i ostrą pieprzem i solą skropić cytryną 12. Osobno usmażyć łososia na oliwie z oliwek po około 5 minut z każdej strony 13. Przełożyć makaron na talerz i dodać łososia z kawałkiem cytryny