Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja i moje ulubione danie. Gorąco polecam
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1158
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1158
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Składniki
1. Ugotować Al-dente makaron tagliatelle 2.Cukinie i marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie paski 3. W garnku podgrzać oliwę z oliwek 4. Dodać 1 szafran i poczekać aż puści aromat 5.Dodać startą marchewkę 6. Dusić 5 minut 7. Dołożyć startą cukinię 8. Podlać masłem klarowanym i dusić przez 5 minut 9. Dołożyć drugi szafran oraz stopniowo makaron 10. Dodać sól pieprz miód i trochę papryk słodkiej i ostrej 11. Pokroić łososia na 3 części przyprawić papryką słodką i ostrą pieprzem i solą skropić cytryną 12. Osobno usmażyć łososia na oliwie z oliwek po około 5 minut z każdej strony 13. Przełożyć makaron na talerz i dodać łososia z kawałkiem cytryny