Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28813
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28813
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Homara wyszorować. Nożem przeciąć rdzeń kręgowy w miejscu styku głowy i odwłoka. Zagotować 2 l wody z przyprawami, obraną cebulą, koprem i sokiem z cytryny. Wywar osolić, włożyć homara i gotować 30 minut. Jeżeli ma być podany na zimno, to zostawić go w wywarze do ostygnięcia. Homara wyjąć z wywaru, nożyczkami odciąć pokrywę ogona oraz brzeg skorupy szczypiec i wyjąć z nich mięso. Odwłok pokroić na plastry i podawać na ciepło z sosem holenderskim lub na zimno z majonezem. Do wywaru można dodać 250 ml wina. Tak samo można przygotować langustę. Ikrę homara dodać do sosu, z którym będzie podany.