Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy dodatek do sosów, gulaszów, etc. polecam ;)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Mleko w temp. pokojowej połączyć z rozbełtanym jajkiem, dodać szczyptę soli. Do mąki dodać drożdże, wlać mieszankę mleka, zagnieść ciasto.
Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać do ciasta. ponownie mocno wyrobić masę. Odstawić w cieple na ok. 40 min.
Z ciasta wymodelować 2 średniej wielkości wałki, zagotować osoloną wodę, dusić ciasto ok. 25 min. Wyciągnąć, kroić białą, bawełnianą nicią w kromki ok. 1,5 cm grubości.