Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy dodatek do sosów, gulaszów, etc. polecam ;)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30662
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30662
Składniki
Mleko w temp. pokojowej połączyć z rozbełtanym jajkiem, dodać szczyptę soli. Do mąki dodać drożdże, wlać mieszankę mleka, zagnieść ciasto.
Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać do ciasta. ponownie mocno wyrobić masę. Odstawić w cieple na ok. 40 min.
Z ciasta wymodelować 2 średniej wielkości wałki, zagotować osoloną wodę, dusić ciasto ok. 25 min. Wyciągnąć, kroić białą, bawełnianą nicią w kromki ok. 1,5 cm grubości.