Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy dodatek do sosów, gulaszów, etc. polecam ;)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Mleko w temp. pokojowej połączyć z rozbełtanym jajkiem, dodać szczyptę soli. Do mąki dodać drożdże, wlać mieszankę mleka, zagnieść ciasto.
Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać do ciasta. ponownie mocno wyrobić masę. Odstawić w cieple na ok. 40 min.
Z ciasta wymodelować 2 średniej wielkości wałki, zagotować osoloną wodę, dusić ciasto ok. 25 min. Wyciągnąć, kroić białą, bawełnianą nicią w kromki ok. 1,5 cm grubości.