Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy dodatek do sosów, gulaszów, etc. polecam ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 766
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12593
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 766
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12593
Składniki
Mleko w temp. pokojowej połączyć z rozbełtanym jajkiem, dodać szczyptę soli. Do mąki dodać drożdże, wlać mieszankę mleka, zagnieść ciasto.
Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać do ciasta. ponownie mocno wyrobić masę. Odstawić w cieple na ok. 40 min.
Z ciasta wymodelować 2 średniej wielkości wałki, zagotować osoloną wodę, dusić ciasto ok. 25 min. Wyciągnąć, kroić białą, bawełnianą nicią w kromki ok. 1,5 cm grubości.