Hreczniaki
Składniki
- kasza gryczana, 20 dag
- Ser biały, 30 dag
- jajka, 2
- Bułka tarta
- sszczypiorek lub koperek lub zielona pietruszka
- pieprz,sól
- olej
Składniki
- kasza gryczana, 20 dag
- Ser biały, 30 dag
- jajka, 2
- Bułka tarta
- sszczypiorek lub koperek lub zielona pietruszka
- pieprz,sól
- olej

Etapy przygotowania
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie.Wystudzić.Razem z białym serem przepuścić przez maszynkę,wymieszać z jajkami,zieleniną i 3 łyżkami bułki tartej,doprawić do smaku
Uformować okrągłe kotleciki,,obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju
Ja podaję je z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką. Z tej porcji wychodzi mi 7-8 kotlecików
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 34

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 261

Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 491

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 267
Ostatnio komentowane przepisy

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 34

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 261

Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 491

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 267



Składniki
- kasza gryczana, 20 dag
- Ser biały, 30 dag
- jajka, 2
- Bułka tarta
- sszczypiorek lub koperek lub zielona pietruszka
- pieprz,sól
- olej
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie.Wystudzić.Razem z białym serem przepuścić przez maszynkę,wymieszać z jajkami,zieleniną i 3 łyżkami bułki tartej,doprawić do smaku
Uformować okrągłe kotleciki,,obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju
Ja podaję je z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką. Z tej porcji wychodzi mi 7-8 kotlecików