Do góry

Dania główne Przepis na:

Idealna marynata do Karkówki z grilla paprykowo-pomidorowa. Jak zrobić?

Idealna marynata do Karkówki z grilla paprykowo-pomidorowa. Jak zrobić?

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 1554

Dodano:

Odsłon: 22220

Pyszne miesko na grilla.

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 6 lyzek oleju,2 lyzki przecieru pomidorowego
  • 2 zabki czosnku,1 lyzeczka czerwonej slodkiej papryki
  • 1 lyzka majeranku,1 lyzeczka soli
  • 1 lyzeczka czarnego pieprzu,3 lyzki soku z pomidorów(ketchup)
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Idealna marynata do Karkówki z grilla paprykowo-pomidorowa. Jak zrobić?

Przygotowanie

  1. Mieso umyc,dokladnie osuszyc recznikiem papierowym.

  2. Do oleju dodajemy przecier pomidorowy,przemieszac dodac,sok z pomidorów lub ketchup,wymieszac.Nastepnie dodac przecisniety czosnek,wymieszac.

  3. Nastepnie dodajemy pozostale przyprawy,wszystko razem laczymy.

  4. Do naczynia lub miski przekladamy mieso,smarujemy marynata dno,nastepnie mieso,znów mieso obracamy i smarujemy.

  5. Zapraszam na filmik ,na krórym wszystko dokladnie jest pokazane.

  6. Nastepnie przykrywamy wszystko folia spozywcza i przez 2 godz.zostawiamy w lodówce a najlepiej przez noc.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń