Do góry

Dania główne Przepis na:

Idealne ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16528

Dodano:

Odsłon: 4785

Mięciutkie, elastyczne nie rwące się ciasto. Zrobione z niego pierogi można ugotować lub usmażyć na tłuszczu.

Składniki

  • mąka pszenna 500 g
  • bardzo ciepła woda 250 ml
  • olej 4 łyżki
  • szczypta soli
  • ew. szczypta kurkumy
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Idealne ciasto na pierogi

Przygotowanie

  1. Wychodzi ponad 40 sporych pierogów.
    . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i ciepłą wodę, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w wilgotną ściereczkę lub folię na ok.10 minut.
    Z ciastem łatwo się pracuje i nie rwie się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń