Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, elastyczne nie rwące się ciasto. Zrobione z niego pierogi można ugotować lub usmażyć na tłuszczu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Składniki
Wychodzi ponad 40 sporych pierogów. . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i ciepłą wodę, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w wilgotną ściereczkę lub folię na ok.10 minut. Z ciastem łatwo się pracuje i nie rwie się.