Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, elastyczne nie rwące się ciasto. Zrobione z niego pierogi można ugotować lub usmażyć na tłuszczu.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Wychodzi ponad 40 sporych pierogów. . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i ciepłą wodę, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w wilgotną ściereczkę lub folię na ok.10 minut. Z ciastem łatwo się pracuje i nie rwie się.