Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotować je tak, jak robi to Magda Gessler, mamy dla Was jej przepis.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32204
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32204
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9688
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 908
Składniki
Do miski wlej ciepłą (ale nie gorącą!) wodę. Wsyp drożdże i dokładnie wymieszaj. Zostaw rozczyn na 5 minut.
Mąkę przesiej przez sito. Umieść ją w misce, dodaj cukier, sól, oliwę, pieprz i rozczyn. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Musi być jednolite i nie może się kleić do rąk. Gdy uzyskasz jego idealną postać, odstaw na 30 minut i przykryj ściereczką. Ciasto zwiększy swoją objętość.
Z ww. ciasta przyrządzisz dwie pizzę. Podziel zatem ciasto na 2 części i każdą wyłóż ulubionymi składnikami. Piecz ok. 11-14 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni.