Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotować je tak, jak robi to Magda Gessler, mamy dla Was jej przepis.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 682
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 70
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 682
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 70
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Składniki
Do miski wlej ciepłą (ale nie gorącą!) wodę. Wsyp drożdże i dokładnie wymieszaj. Zostaw rozczyn na 5 minut.
Mąkę przesiej przez sito. Umieść ją w misce, dodaj cukier, sól, oliwę, pieprz i rozczyn. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Musi być jednolite i nie może się kleić do rąk. Gdy uzyskasz jego idealną postać, odstaw na 30 minut i przykryj ściereczką. Ciasto zwiększy swoją objętość.
Z ww. ciasta przyrządzisz dwie pizzę. Podziel zatem ciasto na 2 części i każdą wyłóż ulubionymi składnikami. Piecz ok. 11-14 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni.