Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotować je tak, jak robi to Magda Gessler, mamy dla Was jej przepis.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Składniki
Do miski wlej ciepłą (ale nie gorącą!) wodę. Wsyp drożdże i dokładnie wymieszaj. Zostaw rozczyn na 5 minut.
Mąkę przesiej przez sito. Umieść ją w misce, dodaj cukier, sól, oliwę, pieprz i rozczyn. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Musi być jednolite i nie może się kleić do rąk. Gdy uzyskasz jego idealną postać, odstaw na 30 minut i przykryj ściereczką. Ciasto zwiększy swoją objętość.
Z ww. ciasta przyrządzisz dwie pizzę. Podziel zatem ciasto na 2 części i każdą wyłóż ulubionymi składnikami. Piecz ok. 11-14 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni.